8 geheimen die websitebouwers je niet vertellen

Jordy van Heese

Jordy van Heese

CWO JorWebsites

Onderstaand vind je 8 geheimen die websitebouwers je niet vertellen. Hiermee wil ik niet zeggen dat elke websitebouwer handelt naar hoe het beschreven staat, maar in de loop der jaren ben ik er meer dan genoeg tegengekomen die dat wel doen. Door middel van deze 8 geheimen wil ik jou een kijkje geven in de websitebranche en duidelijk maken dat het ook anders kan.  

  1. Domeinnaamregistratie kosten

Het is afhankelijk van welke domeinnaam jij graag wilt registeren, maar bij 9 v.d. 10 .nl domeinnamen zijn de kosten hiervan vele malen lager als je het zelf registreert. In dit artikel vind je een aantal aanbieders die tussen de €4 en de €12 per jaar vragen voor het registreren van een .nl domeinnaam. Hoeveel betaal jij? Ik ken namelijk een aantal uiteenlopende voorbeelden, waarbij sommige kosten hiervan oplopen tot wel €30 per jaar. Het registreren van een domeinnaam is eigenlijk heel erg simpel, maar de onwetendheid hiervan zorgt ervoor dat websitebouwers constant marge kunnen verdienen aan jouw domeinnaam. Bij JorWebsites heb jij jouw domeinnaam in eigen beheer en betaal je dus niets extra’s.

  1. Hosting- en serverkosten

Het is belangrijk om snelle en betrouwbare hosting te hebben, maar let hier wel op! Vaak zie je, net zoals de domeinnaam, dat websitebouwers de hosting- en serverkosten van jouw website in hun beheer willen hebben. Dat werkt en is gemakkelijk voor jou, maar wees scherp op het feit dat de websitebouwer ook hieraan zou kunnen verdienen. Waar jij bijvoorbeeld zelf €50 per jaar kwijt zou zijn, kunnen zij €100 rekenen. Bij JorWebsites heb jij ook de hosting- en serverkosten in eigen beheer, waardoor jij direct bij de bron betaald en je dus ook niets extra’s betaald.

  1. Tijdsindicatie

Hoelang de websitebouwer met jouw website bezig is hangt natuurlijk af van de grootte van jouw website en de wensen die jij hebt. Van alle kosten is tijd de duurste en daarom is het belangrijk dat jij weet of de tijd die de websitebouwer bij jou heeft aangegeven hoelang het gaat duren, ook klopt. Vanuit de praktijk heb ik ervaren dat wanneer de websitebouwer al veel websites heeft gebouwd en jij aangeeft een website te willen die op een andere van hem lijkt, het minder tijd kost hoeft te kosten. Dit is namelijk omdat hij bepaalde processen heeft geautomatiseerd en niet alles meer als maatwerk hoeft te maken. Hierdoor bespaart hij enorm veel tijd in de ontwikkeling. Wat je veel ziet gebeuren is dat deze winst in tijd niet wordt gecommuniceerd met de klant, maar nog wel ‘gewoon’ wordt doorberekend. Is dat eerlijk? Bij JorWebsites heb ik hier onderscheidt in gemaakt. Wanneer jij een basiswebsite wilt die lijkt op een andere die ik heb gemaakt, kan het mij veel tijd schelen en dat scheelt geld.

  1. Uurtarief

Het uurtarief vind ik altijd een leuk discussiepunt. Natuurlijk gaat er een specialist voor je aan het werk, het pand moet betaald worden en vergeet de computers en de koffie ook niet. Daar mag voor mij ook best een bedrag voor gevraagd worden, maar gaat dat wel altijd zo eerlijk? Wat je veel ziet gebeuren bij grote internetbureau ’s is dat zij na het verkrijgen van de opdracht, het bouwen van de website laten doen door een stagiaire die zij in dienst hebben of een zzp’er die zij inhuren voor beide een veel lager tarief. Hierbij rekenen ze aan de klant wel tarieven variërend tussen de €80 en €140. Bij JorWebsites reken ik een uurtarief van €40 per uur, omdat ik dit eerlijker richting jullie en mijzelf vind.

  1. Kosten kleine aanpassingen

De kosten voor het uitvoeren van kleine aanpassingen van jouw website gaan samen met het uurtarief en de tijdsindicatie die jij krijgt van de websitebouwer. Wat ik regelmatig heb zien gebeuren is dat er voor een spelfout al 15 minuten gerekend wordt en het veranderen van een foto al gauw 30 minuten. Nu snap ik dat de websitebouwer vanaf het moment dat jouw verzoek op de mail komt, ook met jou bezig is. Maar staat de teller hier al aan dan?

Vervolgens moet hij de inloggegevens erbij halen, inloggen, de bewuste pagina zoeken, de plaats zoeken waar de aanpassing moet komen, de aanpassing doorvoeren en dan ook nog aan jou via de mail laten weten dat het gelukt is. Ik snap heel goed dat dit tijd kost, maar zoveel? Bij JorWebsites train ik jou ik het zelf doen van kleine aanpassingen en middels een stapsgewijze handleiding zorg ik ervoor dat jij mij niet nodig hebt.

  1. Kosten extra plug-ins

Wat vaak niet wordt afgesproken voordat je akkoord geeft zijn de extra’s die jij soms nodig hebt bij de ontwikkeling van jouw website. Het is wel afhankelijk van wat jij precies wilt, maar sommige verzoeken zijn te realiseren via het downloaden van plug-ins op jouw website. Voor deze plug-ins wordt dan een bedrag vanaf minimaal €50 gevraagd, maar wat de websitebouwer jou niet verteld is dat ongeveer 8 v.d. 10 plug-ins gratis te downloaden en implementeren zijn. Even goed in de gaten houden dus!

  1. Onderhoud na oplevering

Het onderhouden van jouw website is van groot belang voor de continuïteit. Zonder onderhoud zal het voor hackers en criminelen gemakkelijker zijn om in te breken op jouw website. Daarom bieden websitebouwers ook een onderhoudspakket aan. Deze heb je in alle soorten, maten en periodes. Dat het belangrijk is om alles te onderhouden kan ik bevestigen, maar vaak wordt hier een beetje vaag over gedaan over wat het nu precies is WAT ze gaan doen voor dit onderhoud. Deze onduidelijkheid gebruiken sommige om jou meer te rekenen dan dat nodig is. Vraag dit goed na en bij twijfel, niet doen!

  1. Service na oplevering

Websitebouwers hebben vaak verschillende manieren om jou na oplevering te ondersteunen in het beheer van jouw website. De een heeft een eigen kennisbank waar je veel informatie op kan vinden, de ander helpt jou via tickets. Wat veel websitebouwers aanbieden is een ‘servicecontract’ en dit vind ik wel een goed idee, maar de uitvoering is vaak niet in het belang van de klant. Hoe het vaak wordt aangeboden is net zoals een telefoonabonnement met 3000mb aan internet per maand. Stel dat jij in maart maar 1500mb hebt opgemaakt, heb je in april ‘pech’, krijg je niet ineens 4500mb en is de overige 1500 mb verdwenen. Zo werkt dat met de meeste servicecontracten ook. Ja, de websitebouwer staat altijd paraat om jou te helpen met aanpassingen voor jouw website, maar teruggerekend over de gehele periode betaal je bijna altijd veel meer dan nodig is. Hou dit dus goed in de gaten!

Misschien vind je dit ook interessant?