Waar mijn keuzes mij hebben gebracht

Mijn eerste blog

Jordy van Heese

Jordy van Heese

CWO JorWebsites

'Zooooo, wat doe jij?'

Deze vraag krijg ik wel een aantal keer per maand. Dan begin ik altijd op te dreunen wat ik allemaal doe, maar dan vertel ik bijna nooit waar ik vandaan kom en al helemaal nooit de keuzes die ik heb gemaakt die mij hebben gebracht waar ik nu ben. Middels deze blog wil ik je dat vertellen en hiermee geef ik je direct een kijkje in het leven van…. mij!

Het is denk ik fijn als je wat meer over mij te weten komt, even voorstellen dus… Jordy van Heese, 25 jaar, geboren en getogen in Vlissingen en een echte trotse Zeeuw. Altijd open en eerlijk, direct en enthousiast en bovenal gedreven en ambitieus. Parttime werkzaam als marketing professional op de HZ University of Applied Sciences en daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer op het gebied van webdesign en websiteontwikkeling. Ik zal je meenemen in de weg die ik heb bewandeld en om dat te doen zal ik beginnen bij het begin!

Waar het begon

Het begon voor mij allemaal 8 jaar geleden, toen ik mijn Havodiploma in handen kreeg en voor de opleiding Commerciële economie op de HZ had gekozen. Hier leerde ik alles op het gebied van marketing, sales en ondernemerschap. Praktijkcasussen voor echte bedrijven en het opzetten van een eigen onderneming waren hierin voor mijn persoonlijke ontwikkeling echt van belang. In mijn tweede leerjaar kreeg ik de kans om naast mijn studie, als bijbaan voor een visproductiebedrijf in de sales te werken. Hierbij ging ik na doelgroep analyse en middels warme acquisitie langs bedrijven om deze als klant aan ons te binden. Dit was direct mijn eerste relevante ervaring en dat was natuurlijk mega spannend, maar ook heel erg leerzaam!

En toen…

Na een klein jaar hiervoor gewerkt te hebben moest ik in mijn 3e leerjaar voor mijn studie en ontwikkeling opzoek naar een meewerkstage. Die had ik eigenlijk al gevonden in mijn bijbaan in de sales en na goedkeuring van de HZ gingen we dus hiermee verder. Halverwege mijn ‘stage’, kreeg ik de kans, om voor mijn stage-gever als bedrijfsleider te werken bij een visrestaurant. Het enige punt was, er was nog niets en het pand was casco. Het ging om een idee, verkregen tijdens het rijden van een rondje rond de kerk en het zien van een bordje met ‘ter huur aangeboden’. Hij vroeg of ik dit mede met hem wou opzetten en daarover aarzelde ik geen seconde. Hier zat alles in wat ik wenste en deze ervaring heeft mij heel veel gebracht in mijn ontwikkeling. Dit heb ik uiteindelijk twee jaar lang gecombineerd met mijn studie. Mijn verhaal werdt toendertijd als uniek ervaren en daardoor heeft zelfs de PZC een artikel over mij geschreven. Leuk leesvoer denk ik zo…

Aan alles komt een eind…

Na twee bizar drukke jaren kwam ik erachter wat belangrijk voor mij was in het leven. En nee, dat was niet geld of carrière. Maar mijn omgeving. Ik werkte minimaal 80 uur in de week, was verhuisd naar Renesse en had mijn veld- en zaalvoetbal opgezegd. Hierdoor werd ik gedwongen heel erg op mijzelf te zijn, zag ik amper nog vrienden en voelde mij heel erg alleen. Ik had intussen wel een huis gekocht in Vlissingen, maar ik was er nooit. Ik koos er uiteindelijk dus voor om te stoppen in Renesse en mijn toekomst iets dichterbij huis te zoeken waarbij ik mijn privéleven kon combineren met werk. Ik had in mijn laatste jaar namelijk ook mijn hbo-bachelor diploma behaald en wist zeker dat met mijn opgedane ervaringen ik zo weer aan de bak kon komen.

Alweer?

In mijn korte zoektocht naar een nieuwe uitdaging werd er al snel een beroep gedaan op mijn horecaervaring. Uit mijn persoonlijke omgeving kwam het verzoek van Zandpaviljoen Pier 7, om mee te denken in de (toen nieuw te bouwen) horecazaak op de boulevard van Vlissingen. In eerste instantie wou ik niet terug in de horeca, maar ik had alles al een keer meegemaakt op het gebied van het opstarten van een nieuwe horecazaak en zag veel perspectief in het opzetten van het personeelsbeleid en het organiseren van events. Daarnaast kwam ik terecht in een hele warme en gezellige omgeving, dus ik dacht: why not? Na een lange, maar productieve voorbereiding was het uiteindelijk zover en gingen de deuren open voor onze gasten. Na enkele kinderziektes kwamen we erachter dat we het eigenlijk best goed hadden gedaan, schouderklopje dus.

Wattt? Alweer niet?

Nadat alles liep en goed was weggezet, was voor mij eigenlijk de uitdaging eraf en begon mijn hbo-diploma toch weer een beetje te kriebelen. Tegelijkertijd kreeg ik vanuit mijn netwerk een aanbieding om mijn diploma te verzilveren. Ik kon namelijk als Commercieel Manager aan de slag voor Stoffels Bleijenberg, het grootste schoonmaakbedrijf van Zeeland en Brabant. Wauw dacht ik! Groot kwalitatief bedrijf, fijne en warme organisatie en een hele toffe verantwoordelijke job! Ik kon niet wachten om te beginnen. Na een intensieve en leerzame inwerkperiode ging ik aan de slag en probeerde mijn draai te vinden. Alleen… Die kwam niet.

Hoe graag je ook iets wilt, hoe warm de omgeving ook is, hoe erg je ook je best ervoor doet, wanneer de functie niet matcht met je karakter, loop je vroeg of laat tegen genoeg aan. Dat overkwam mij ook. Ik was voornamelijk bezig met koude acquisitie (fysiek langs bedrijven gaan die nog niet/nooit van jou gehoord hebben). Ik was hiervan ook vooraf op de hoogte en aanvankelijk leek mij dit juist heel interessant, echter ik miste iets… Relatiemanagement. In mijn vorige sales job en in de horeca was in continue bezig met het onderhouden van relaties, zowel met klanten, gasten als collega’s kon ik dienstverlenend zijn. Hier haalde ik altijd enorm veel energie uit, terwijl ik als Commercieel manager voornamelijk alleen aan het werk was. Ik wou zelf dus weer opzoek naar iets anders…

En wat doe je dan…

Tja, Goeie vraag. Na genoeg sollicitatiegesprekken en een handvol aanbiedingen stond ik aan de vooravond om een keuze voor de komende periode te maken. Ik had mogelijkheden genoeg en had best voor een korte tijd gelukkig kunnen zijn op een van deze werkplekken. Maar ik voelde het niet, ik wilde iets anders. Ja, maar wat wil je dan? Die vraag kon ik niet in functietitels beantwoorden, maar ik wist wel een aantal punten die voor mij heel belangrijk waren. Ik wilde namelijk mijn expertise gebruiken, ik wilde uitdaging, ik wilde dienstverlenend zijn voor de mensen om mij heen, ik wilde het voelen ik wilde iets opbouwen, ik wilde ALLES wat matchte met mijn karakter! Ik hoor je denken, bestaat dat? Ja, kan ik je zeggen, want ik wilde namelijk ondernemen!

Eindelijk op mijn plek

Toen ik had bedacht dat ik wilde ondernemen had ik echter nog geen enkel idee waarin of waarmee. Na het volgen van cursussen over e-commerce en affiliatie marketing zag ik voor mijzelf het antwoord. Per ongeluk kwam ik erachter dat het ontwikkelen en designen van websites mij best goed af ging. In ruil voor een fiets had ik mijn eerste opdracht binnen waardoor mijn interesse in het maken van websites alsmaar meer groeide. Bij oplevering kreeg ik z’n groot compliment, dat ik niet anders kon dan te beslissen dat dit is wat ik wilde gaan doen. Ik ging hier helemaal in op en na het volgen van nieuwe relevantere cursussen en het ontwerpen van veel nieuwe websites, mag ik mij heel voorzichtig inmiddels specialist noemen! 🙂 Hier zit voor mij namelijk alles in: uitdaging, dienstverlenend, relatiemanagement, en natuurlijk marketing, sales en ondernemerschap.

Dus...

Blijf zoeken naar datgeen dat JOU gelukkig maakt! Ook jouw uitdaging komt eraan!

Daag jij mij uit? Neem contact met mij op en kijk wat wij voor elkaar kunnen betekenen…

 

Misschien vind je dit ook interessant?