Hoe combineer ik HZ met JorWebsites?

Een gouden combinatie

Jordy van Heese

Jordy van Heese

Eigenaar JorWebsites

Hoe doe jij dat dan?

Een vraag die ik vaak krijg is: ‘Hoe doe jij dat dan?’ Deze vraag refereert dan naar mijn werkzaamheden bij HZ University of Applied Sciences en mijn onderneming JorWebsites. De vraag die altijd direct er achteraankomt is dan ook: ‘Hoe combineer je dat?’ of ‘Is het niet teveel?’ Op dit moment moet ik altijd lachen van trots en antwoord ik met de bekende quote van Gandhi ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’.

Zo sta ik er ook helemaal in. Werken bij de HZ en ondernemen met JorWebsites maakt mij een gelukkig mens en de combinatie maakt mij elke dag een betere professional. In deze blog vertel ik je alles over mijn werkzaamheden bij de HZ, hoe ik onderneem met JorWebsites en waarom die combinatie zo goed voor mij werkt.

HZ University of Applied Sciences

Met 4.800 studenten, 500 medewerkers en 25 hbo-opleidingen is de HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een kleine, persoonlijke hogeschool te noemen. In de functie van Marketing- & Communicatiemedewerker bij de HZ ben ik terug op de plek waar het voor mij allemaal begon. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van diverse strategische, tactische en operationele werkzaamheden voor de werving van nieuwe studenten uit het binnen- en buitenland.

Dit doe ik door middel van het uitbrengen van advies bij complexe marketing-vraagstukken om de opleidingen beter op de kaart te zetten en aantrekkelijk te positioneren voor zijn/haar relevante doelgroep. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van het online krijgen van het grootste wervingsevenement dat de organisatie kent, namelijk: de open dag. Verder begeleid ik ook de HZ Studenten Ambassadeurs, het HZ WhatsApp-team en verzorg ik gastlessen op het gebied van marketing en communicatie.

Al deze verantwoordelijkheden en werkzaamheden bieden mij veel ruimte om te groeien als professional, te groeien als marketeer en voornamelijk: te groeien als mens. Daarvoor alleen al, ben ik de HZ meer dan dankbaar.

JorWebsites

Met mijn onderneming JorWebsites ben ik gespecialiseerd in webdesign en websiteontwikkeling voor ondernemers of hobbyisten. Van fietsenmaker tot coach en van karateschool tot kapper, alles is mogelijk. Hier ontwikkel ik voor iedereen die dat wenst een goede website, voor een eerlijke prijs. In de loop der jaren ben ik veel verschillende websites en websites-bouwers tegen gekomen. Hier schrok ik altijd van de prijs voor een kwalitatieve goede website.

Toen ik naar aanleiding van een verzoek uit mijn persoonlijke netwerk zelf op onderzoek uitging, ontdekte ik dat het ook anders kan. Door middel van zelfstudie, boeken en cursussen heb ik mijzelf kunnen specialiseren op het gebied van websites en heb ik inmiddels veel prachtige projecten naar tevredenheid mogen opleveren.

Onder deze afgeleverde projecten heb ik gevraagd waarom zij toentertijd voor JorWebsites hebben gekozen en in hun antwoord waren ze eensgezind: ’JorWebsites = Jordy’. Hiermee doelen ze op dat ze geen website willen van JorWebsites, maar van mij en persoonlijk vind ik dat ik geen groter compliment kan krijgen.

Dé combinatie

De vraag van deze blog is ‘Hoe combineer ik HZ en JorWebsites?’. Het eerste antwoord op deze vraag is dus de quote van Gandhi en ik denk dat als jij bovenstaand mijn werkzaamheden hebt gelezen je mij dan ook iets beter begrijpt. In mijn eerste blog over waar mijn keuzes mij hebben gebracht sprak ik onder andere over uitdaging, dienstverlenend zijn en dat ik echt iets wilde opbouwen. In zowel mijn werk bij de HZ als bij JorWebsites komt dit dagelijks terug en dat maakt het dat ik het gevoel heb dat ik dus nooit werk.

Het tweede antwoord op de vraag hoe ik het combineer, zit hem juist in de combinatie. Zowel bij de HZ als in het ondernemen met JorWebsites ben ik bezig met strategische, tactische en operationele beslissingen op het gebied van marketing en communicatie. De klant (opleidingen vs. ondernemers) is weliswaar anders, maar het kunstje op het gebied van marketing en communicatie is hetzelfde. Deze overlap zorgt voor constante doorontwikkeling in mijn werk, mijn persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk het resultaat. Zo ben ik door de kennis die ik heb opgedaan bij de HZ gestart met een Marketing Automation Platform voor JorWebsites en andersom ontwikkel ik nu animatie-video’s voor de HZ, wat ik weer heb geleerd met JorWebsites.

Een gouden combinatie dus in werkzaamheden, maar zeker ook in organisaties. Met JorWebsites bepaal ik zelf koers en ben ik op projectbasis verantwoordelijk voor mijn resultaten, maar dat is bij de HZ niet anders. Als marketeer heb je altijd al een iets vrijere of creatievere rol, maar ook hier ben ik binnen de projecten verantwoordelijk voor het resultaat en is er veel ruimte voor mijn eigen inbreng en creativiteit.

Ook ondernemen naast je baan?

Doen! Dat is het grootste advies dat ik je kan geven. Het bied meer kansen, verbreed je horizon en versnelt je ontwikkeling. De combinatie maakt mij elke dag een betere professional en zo kan ik dus altijd net iets meer geven voor de projecten van zowel de HZ als JorWebsites. En als je dan die onderneming begint, kan ik je helpen met strategie, advies en natuurlijk: je website. Download mijn brochure en ontdek de mogelijkheden.

 

Drinken wij straks samen koffie?

Misschien vind je dit ook interessant?